TORNA EL CONSELL D’INFANTS!

reunio consell infants montcada i reixac
Després del final inesperat del Consell del curs passat re-iniciem la nostra activitat amb moltes ganes de retrobar-nos i de treballar plegats per millorar Montcada i Reixac

El passat dia 8 d’octubre va arrencar el Consell d’Infants d’enguany. Atípic i una mica estrany però amb moltes ganes de retrobar-nos i fer la feina de representació que la resta d’infants del municipi ens ha encomanat.

Aquest any des de l’equip de dinamització del Consell s’ha decidit no fer eleccions a 5è durant el primer trimestre de curs. El motiu és que es vol donar l’oportunitat als alumnes que l’any passat cursaven 6è d’acabar el seu cicle al Consell, ja que el curs passat es va haver de suspendre l’activitat del Consell de manera sobtada. La composició doncs del Consell enguany serà dels alumnes que enguany cursen 6è i els consellers/es de 1r ESO que han volgut continuar amb el càrrec.

Aquesta composició serà, com a mínim, durant el primer trimestre. Passat Nadal es replantejarà en funció de com estigui funcionant el Consell i de la situació sanitària. Us mantindrem informats/des.

La tasca que s’ha plantejat pel Consell durant aquest primer trimestre és senzilla:

  • Fer un bon retrobament i atendre les necessitats emocionals dels infants
  • Preparar la festa de celebració de la diada dels Drets dels Infants que tindrà lloc el dissabte 21 de novembre pel matí.

La sessió va començar, com sempre, fent un joc. Es va optar per un joc de moviment que es pot fer en interior i que es pot fer deixant distàncies de seguretat: el joc d’ocupar l’espai. Va anar molt bé per trencar el gel i per activar les ganes de treballar.

Posteriorment es va fer la primera dinàmica proposada: es va mostrar als participants unes cartes amb imatges provocadores (Dixit) i se’ls va proposar que en triessin una o dues que representessin el seu estat d’ànim en aquell moment. Després, amb l’ajuda de l’eina menti.com i dels dispositius dels participants es va fer un núvol de paraules a partir de la pregunta “Com us sentiu avui?”. I aquest va ser el resultat:

Com veieu, els consellers i conselleres van arribar prou motivats a aquesta primera sessió del Consell!

Després de fer la reflexió conjunta dels resultats de la dinàmica, es va fer la segona dinàmica prevista: pluja d’idees per organitzar la festa de celebració de la diada dels Drets dels Infants.

Enguany la festa es celebrarà el dia 21 de novembre pel matí al Parc de l’Antiga Cerveseria , ja que és més adient per controlar aforament i distàncies.

Aquesta vegada es va utilitzar un padlet per recollir les propostes i votar-les. Es mostra el resultat del padlet:

Les propostes més votades van ser:

  • Organitzar un Scaperoom sobre els drets dels infants, adreçat a tota la ciutadania que vulgui participar.
  • Espectacle de màgia.

Així, es treballaran aquestes dues propostes un cop se n’hagi valorat la viabilitat per part dels tècnics/ques.

Després de consensuar la feina a fer a les escoles, es va donar la sessió per acabada.

Moltes gràcies per la vostra participació i fins el mes que ve!

Publicat per Consell d'Infants de Montcada i Reixac

El Consell dels Infants som un òrgan de participació format per nens i nenes de les escoles de Montcada i Reixac que fan 5è i 6è de Primària. Un cop al mes ens trobem per parlar de la ciutat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: