Informació per a les famílies

infants del consell de montcada treballant

Tot el que heu de saber abans de decidir presentar-vos a les eleccions al Consell d’Infants de Montcada i Reixac!

El Consell d’Infants de Montcada i Reixac és un espai consultiu per a l’Ajuntament format per un grup de nens i nenes que es reuneixen cada mes per opinar sobre la ciutat. Són representants de les seves aules de 5è i 6è, triats democràticament per la resta de l’alumnat.

És un espai per a que els infants de la ciutat puguin parlar i donar la seva opinió, un espai formal que permeti escoltar-los, consultar-los i fer-los partícips de les decisions que es prenen i que els afecten com a ciutadania més jove i que podran portar al plenari municipal a fi de contribuir a millorar la seva ciutat.

Els consellers i conselleres són portaveus de la seva aula, per tant defensen, opinen i transmeten la informació a la resta de l’aula.

Treballem conjuntament amb l’escola i les famílies, per aquest motiu és important que la comunicació entre els tres punts sigui fluïda i clara.

 

Qui serà el conseller o la consellera de la classe?

Les persones representants de la seva aula seran escollides a partir de les eleccions del Consell que es porten a terme a finals de setembre a totes les escoles. En aquestes eleccions es vota qui representarà la classe a partir de debats i votacions.

Per aquest motiu, creiem que és important que pugueu parlar a casa, abans de fer les eleccions, sobre la disponibilitat i la motivació dels infants per formar part del projecte, de manera que el dia que es faci l’elecció els infants ja puguin saber si poden o no formar part del consell.

 

Algunes consideracions d’interès:

Per tal que pugueu valorar la idoneïtat de la participació dels vostres infants, us fem saber els tres bàsics del projecte:

El Consell es reuneix presencialment i de manera mensual, el penúltim dijous de cada mes. Per això, és molt important valorar si l’infant té disponibilitat per assistir a les reunions (extraescolars, classes de repàs, etc.)

de 17.30h a 19.30h.

A la Casa de la Vila, Carrer Major, 32

Cal assistir  a totes les reunions del consell.

És important que si no es pot assistir a alguna de les sessions, primer informi al Consell, i després al seu substitut per tal que aquest hi pugui anar.

Convoquem a les reunions puntualment una setmana abans de la reunió per correu electrònic, i un recordatori per whatsapp dos dies abans

Les famílies acompanyeu als infants fins la seu del Consell i els veniu a buscar.

Hi ha l’opció de que arribin i marxin sense acompanyament, en aquests casos cal que ens firmeu l’autorització per a que això sigui així.

El càrrec té una durada de 2 anys, l’alumnat de 6è passa a secundària i deixa el càrrec, i el de 5è hi té el dret un curs més.

Les sessions es porten a terme en període lectiu escolar.

També es poden reunir sempre que ho creguin necessari i s’aprovi per majoria.

Si fos necessari, les reunions es farien per via telemàtica.

En el cas de canvis de calendaris o jornades extraordinàries el Consell ho comunicarà amb anterioritat a les famílies.

 

Tasques dels consellers/es

Els consellers/es són els participants del Consell d’Infants, per això el més important és que vinguin a totes les sessions del Consell i participin de totes les accions i activitats que es facin al consell.

També són portaveus de la resta de classe, per això hi han confiat i l’han escollit!

Les tasques que s’han de fer al consell són les següents:

  • Fer propostes per millorar Montcada i Reixac.
  • Escoltar a la resta d’integrants del consell.
  • Donar l’opinió dels temes que es parlen.
  • Prendre decisions per millorar Montcada i Reixac.

Consulteu el calendari de sessions

%d bloggers like this: