Reunió de desembre del Consell d’Infants de Montcada i Reixac

reunio consell infants montcada i reixac

El passat 17 de desembre va tenir lloc la darrera reunió de l’any del Consell d’Infants de Montcada i Reixac.

Un cop més, va ser necessari fer la trobada de manera virtual.

El passat dijous 17 de desembre va tenir lloc la tercera i última reunió del Consell d’Infants de Montcada i Reixac d’enguany. Degut a  les restriccions a causa de la pandèmia la sessió es va portar a terme online, a través de l’aplicació Zoom.

L’ordre del dia proposat era el següent:

A la reunió van assistir:

  • Lucia
  • Abril
  • Nadine
  • Joan
  • Laura
  • Maria
  • Yoseba
  • Madeline

Un cop presentat l’ordre del dia, es va fer un joc d’activació: el paper ballarí. Els participants han de ballar tot imitant els moviments que un dels participants li fa a un paper. Després el paper va canviant de mans, de manera que al final tothom ha ballat i ha fet ballar.

Van sonar “Sugar”, dels Archies, “In the summer time”, de Mungo Jerry i “Thunderstruck”, de AC/DC, molt aplaudida i gaudida pels consellers i dinamitzadores més rockers.

Amb les piles ben carregades, es va donar pas al següent punt de l’ordre del dia: valoració dels actes proposats per la diada dels drets dels infants. En aquest punt, alguns consellers van manifestar que no havien jugat a l’scaperoom virtual que s’havia preparat, per diferents motius. Els que si que havien jugat, però, van manifestar que els havia agradat molt, i que fins i tot havien trobat una mica “estresante” (sic) algun puzzle.

En general la valoració va ser bona, els consellers van gaudir fent el joc i van trobar útils les dinàmiques que s’havien dut a terme per fer la tria dels actes.

La resta de la sessió es va dedicar a fer jocs amb els consellers/es. Es va proposar un Pictionary a través de Jamboard. Pel privat del xat, es proposava a un/a participant que dibuixés, per exemple, un animal, i la resta ho havien d’endevinar. Al principi va costar una mica, ja que dibuixar amb el ratolí es prou complicat, però de seguida van agafar el truc i van fer autèntiques obres d’art:

pictionary consell infants montcada i reixa
Resultat fictici del Pictionary virtual

Tothom va voler dibuixar al Jamboard, i algunes es van estimar més jugar a les pel·lícules: a través de mímica, calia endevinar la pel·lícula que un dels consellers/es representava.

La sessió es va allargar 15’ més enllà de l’hora prevista, ja que tothom estava animat a jugar. Es va acomiadar la reunió a les 19.15h, emplaçant als consellers/es a la propera reunió, que tindrà lloc el 21 de gener. Com sabeu, és la intenció del Consell recuperar com abans la presencialitat a les reunions, però encara no es sap si serà possible. Us informarem del format de la reunió a la propera convocatòria.

De cara al mes que ve no us proposem cap tasca. Mentrestant, el Consell valorarà de nou la seva constitució, i decidirà, en consens amb les escoles, si segueix amb l’actual format o si es proposa a les classes de 5è fer eleccions al Consell. Us farem saber quina és la decisió del Consell tan aviat com sigui possible.

Des de l’equip dinamitzador volíem agrair un cop més la tasca dels i les mestres i la implicació en els assumptes del Consell d’Infants. No està sent un curs fàcil per a ningú, i molt menys per a les escoles, i per això valorem el vostre esforç i volem posar-lo en valor.

Tanmateix, esperem que l’any que comença sigui el del retrobament, de poder dur a terme els projectes que han quedat aurats, de recuperar les activitats presencials i els jocs i els debats i les dinàmiques… I deixar enrere aquesta situació, i fer que tot el que hem après durant aquests mesos serveixi per enfortir-nos i ser més conscients de les necessitats dels demés.

Cridem qui som i que tothom ho escolti.

I en acabat, que cadascú es vesteixi

com bonament li plagui, i via fora!,

que tot està per fer i tot és possible.

Miquel Martí i Pol
MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA PARTICIPACIÓ!

Publicat per Consell d'Infants de Montcada i Reixac

El Consell dels Infants som un òrgan de participació format per nens i nenes de les escoles de Montcada i Reixac que fan 5è i 6è de Primària. Un cop al mes ens trobem per parlar de la ciutat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: