Reunió del Consell de gener i Dossier de treball per les escoles

El Consell es va reunir amb en Josep, tècnic de mobilitat i via pública. La reunió va servir per transmetre les inquietuts del Consell pel que fa a mobilitat sostenible, i van aprendre les limitacions i problemàtiques a l’hora de repensar l’espai públic.

Podeu descarregar des d’aquí el Dossier de treball per les escoles 

El passat dia 24 de gener va tenir lloc la reunió mensual del Consell d’Infants de Montcada i Reixac. En el context de treballar la diversitat, els Consellers i Conselleres van rebre la visita d’en Josep, tècnic de l’Ajuntament, que va estar explicant el pla de mobilitat per Montcada. Van poder aprendre quines actuacions estava duent a terme l’Ajuntament per adaptar la via pública a les diferents necessitats de les persones i quines eren les problemàtiques que s’hi trobaven l’hora de fer aquestes actuacions.

img-20190124-wa0005img-20190124-wa0004

Els Consellers i Conselleres tenien moltes preguntes i moltes propostes, que van ser recollides per en Josep, alhora que resolia dubtes i donava explicacions molt ben ordenades.

Així, van poder introduir-se en conceptes com el Pla de Mobilitat o la Llei d’accessibilitat, que obliga als Ajuntaments a adaptar els espais públics per a que hi pugui accedir tothom. Tanmateix, se’ls va animar a canviar els seus hàbits de mobilitat, i a ajudar a l’Ajuntament a millorar l’accessibilitat dels espais, tot fent fotos de les localitzacions on creguin que es pot millorar l’accessibilitat. img-20190124-wa0007

Una de les coses que preocupaven al Consell era la manca de cartells indicatius de les escoles del municipi. Van consensuar que seria una bona idea dedicar el que queda de curs a dissenyar uns cartells ben vistosos per indicar els camins a les escoles, i donar idees d’on es podrien ubicar. I com que estem treballant la diversitat, van proposar que aquests cartells estiguessin adaptats, de manera que s’haurien de situar a diferents alçades per a que els puguin llegir les persones que es desplacen en cadira de rodes, haurien d’estar escrirts en braile per facilitar-ne l’ús a les persones amb dificultats de visió, etc.

De cara al mes que ve s’intentarà articular aquesta idea i començar a distribuir-nos la feina, i fer que el projecte comenci a caminar amb cara i ulls.

Us recordem que teniu disponible per descarregar el Dossier de treball per les escoles. Esperem que vagi tot molt bé!

Fins el mes que ve!

Publicat per Consell d'Infants de Montcada i Reixac

El Consell dels Infants som un òrgan de participació format per nens i nenes de les escoles de Montcada i Reixac que fan 5è i 6è de Primària. Un cop al mes ens trobem per parlar de la ciutat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: